2016-dij-4

Testnevelési és Sport Díjat kaptunk

Közművelődési és sportdíjakat adtak át a budaörsi Városházán. A Budaörsi Triatlon Klub csapata nyerte el idén a Testnevelési és Sport Díjat.

Testnevelési és Sport Díjról

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2000-ben.

A Díj két kategóriában adományozható:

a) sportolóknak, kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért

b) a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg. A fentiek mellé a kitüntettek egy Budaörs címerrel gravírozott egyedi karórát is kapnak.

Sportteljesítményéért: BUDAÖRSI TRIATLON KLUB MIX-VÁLTÓ CSAPATA

Interjúk megtekinthetőek a fenti videóban. Mieinket 7:19-től 15:57-ig láthatják.

2016-dij-1
Zemen János és Pócsföldi Ottó edzőinkkel.

2016-dij-2
Wittinghoff Tamás polgármester társaságában.

2016-dij-3
Vanek Gábor mond köszönetet Budaörs városnak.

BUDAÖRSI TRIATLON KLUB MIX-VÁLTÓ CSAPATA

2014 nyarán a Triatlon Váltó Világbajnokságon Magyarország csapata, amit a Budaörsi Triatlon Klub négy versenyzője alkotott, bronzérmet nyert Nagy Britannia és Franciaország mögött.

2016 május végén Lisszabonban a TriatIon Európa Bajnokságon ugyanebben az összeállításban ismét bronzérmet vehettek át sportolóink Nagy Britannia és Oroszország mögött.

A két történelmi siker között eltelt 2 év, amely alatt lezajlott a 2016-os Riói Olimpia triatlon versenyeinek kvalifikációs időszaka. A 24 hónap alatt elért 14 legjobb Világbajnoki futam illetve Világkupa helyezés alapján lehetett olimpiai részvételi jogot szerezni.

Kovács Zsófia, Vanek Margit és Tóth Tamás is eredményesen teljesítette a kvalifikációt, így a Riói Olimpián képviselhették Magyarországot. Itt is helyt álltak és a 24. 33. és 45. helyen zárták a versenyeket.

Vanek Ákost hosszan tartó sérülése a kvalifikációban megakadályozta, és csak az Európa Bajnokságon térhetett vissza a nemzetközi élvonalba.

A Sport díjra nemcsak az Európa Bajnoki bronzérem, hanem az elmúlt 2 év során folyamatosan nyújtott világszínvonalú teljesítményük is érdemessé tette a Csapatot!

Az egyesület valamennyi tagjának gratulálunk a díjhoz.

 

forrás: http://www.budaors.hu/index.php?module=news&action=show&nid=186046

About the author: admin